Kling Nils

Konstnären bor här Örebro / Örebro län

Jag kan inte klaga. Det var gyllene tider för satir.
Mitt tecknandet och övrig konstnärlig verksamhet fyller 58 år.
En stor del av landets dagstidningar – ”ett trettiotal” prenumererade på ett kommenterande inslag som utgavs veckovis. Det levererades aktuella händelser av riksintresse. Det var gott om andra ämnen enär Sverige just då under efterkrigstiden var hårt koncentrerat på vad framtiden hade att erbjuda.


Tiden mellan första och andra världskrigen var full av möjligheter.
Som medarbetare i en krigsindustri var man synad och godkänd av säkerhetspolisen. Krig väntade och försvaret behövde specialister. Ny syning av polis och det blev raka vägen in i det innersta av försvaret. Först i Armens filmdetalj. Det öppnade kontakter till de centralt viktigaste medierna i huvudstaden som bekämpade det internationella spionaget. Viktiga dörröppnare för de civila möjligheter som erbjöds i det ”nya Efterkrigssverige”.

Skiftet mellan raka och krokiga streck gjordes 1938.
Gick upp på lokaltidningen i Jönköping. Visade mina krumelurer och blev anställd direkt. De raka strecken delade min tid till 1940. Då blev det även journalistik för hela slanten. Med tanke på produktionens mångfald under 58 år, torde det vara svenskt rekord.

Vkingarna Ox och Yx var det första seriefigurerna i sitt slag i Sverige.
De roade en stor läsekrets på 50-talet. Som när de tog Vikingatåget till Asagård på inbjudan av Oden för fiskafänge. Det blev massor av fisk men allt var kvicksilverförgiftat. Ox och Yx sålde firrarna som termometrar, en världsnyhet. Oden gav extra PR då han som först i världen tog tempen och fick besked att hans oro för Valhall var obefogad.

När Edvin Ahlqvist kom hem från USA gjorde han inte bara Ingo till världsmästare utan också startade ett framgångsrikt förlag som bl.a. utgav serietidningar. Flera bar Klings signatur. De skulle vara hårdkokta i amerikansk stil.

Revykungen Hagge Geigert utnämnde Klings till de elakaste.
Han var påläst även i andra sammanhang. Mannen med gummikroppen som förekom i dagspress var en motpol. Det var en gubbe som deltog i allehanda märkligheter som han löste med sin säregna förmåga att kunna tjänja ut ben och armar hur som helst – samt sin snällhet.

Ett intensivt tecknande i svenska media blandades upp med inslag i norska, danska , tyska och finska avisor. Såväl dagspress som magasin. Andra konstnärliga verksamheter pockade. En egen keramikverkstad gav stora möjligheter med verk i såväl svenska som utländska kyrkor och samlingssalar.

Även måleriet blev omfattande med utställningar vilket även gav utdelning som jurymedlem och arrangör. Ett viktigt inslag som konst- och kulturarbetare har varit mängden av oliktänkande medier vilket breddat synen på människans anpassning till det vardagliga värvet. Allt det som samlats i denna mångåriga smältdegel kan kanske genom humorns hjälp komma till nytta.

Nils Kling - 2018


Dölj
Galleri av Kling Nils

Stadstron - Världen är full av underbara städer. De vi beundrar mest är de med lång historia. Dagens arkitekter och konstnärer är omåttligt imponerade. Hur kunde de? Många av gåtorna är obesvarade. Det blir för oss som beundrar prakten att låta fantasin frodas. Exempelvis som i denna bild där man kanske kan känna igen någon eller några av de byggnader man bevarat i sitt minne.

Stadstron

Teknik: Akryl
Storlek: 76x40

Stadstron - Teknik: Akryl -Storlek: 76x40

Fantasia - Hårt arbete. Handen och ögat får ge allt. Det har gått i stå. Den bild som skymtades för en sekunds sedan är borta. De linjer som mödosamt skapats är inte de som ”beställs”. Inget duger. Dagarna går. Ny färg läggs på. Skrapas bort. Det börjar bli många ratade blad i papperskorgen. Så är det. Inte ge upp. Ja, så äntligen börjar det lika något. Mödan belönas. Verket är fullbordat. Det är natt. Månen ler och snart strålar solen i all kraft. Livet är gott.

Fantasia

Teknik: Akryl
Storlek: 11x17

Fantasia - Teknik: Akryl -Storlek: 11x17

Franskt vatten - Ja, här är livet värt att leva. Ett gott vin förgyller. Bara det inte blev så som den något obevandrade svenske turisten råkade ut för. Han ansåg sig illa behandlad av servitören. Kan ni tänka er att han ville proppa på mig ett 50 år gammalt vin. Det gick inte. Jag sa till honom att kom in med något nytt och inte gammat skräp.

Franskt vatten

Teknik: Akryl
Storlek: 27x20

Franskt vatten - Teknik: Akryl -Storlek: 27x20

Protest - Det är oro i världen. Många försöker göra sin röst hörd. Men maktens ögon har blivit fler och skarpare. Ändå ger man inte upp. Man måste beundra de som i totalitära stater riskerar liv och lem för sin sak som i många fall är en självklar rättighet. Även vi måste vara vaksamma. Den svenska yttrandefriheten är, enligt forskare, hotad.

Protest

Teknik: Akryl
Storlek: 51x40

Protest - Teknik: Akryl -Storlek: 51x40

Våran häst - Alla älskar hästar. Tänk att urhästen inte var större än en hund. Det är en bra resa det lilla djuret har gjort. I dag är de största exemplaren riktiga jättar. Ardennern är väl den mest kända rasen, dock långt ifrån störst, men sannolikt den bästa dragaren. På den tiden hästen mest tjänade herrskapet för strid och nöje var oxarna allmogens redskap. När hästen sedan kom i bruk i bondesamhället var oxarna fortfarande statarna främsta redskap. Men den stora drömmen som varje statare närde där han slet bakom plogen var att få hästar till hjälp. Att se bonden åka i trillan för häst gödde hatet. Den tiden kom när även stataren fick hästhjälp, men då var det dags för en ny dröm, de som fanns i bondens ägo. Bilen förstås. Men tänk om den lilla urhästen funnits i dag. Då hade vi kanske fått se modetränaren Paris Hilton ridande på en jättehäst och i famnen hållande en liten urhäst istället för den hund hon lanserade . En festlig syn.

Våran häst

Teknik: Akryl
Storlek: 27x22

Våran häst - Teknik: Akryl -Storlek: 27x22

Frukost i röran - Här flödar fantasin. Bilden för tankarna till Monets frukost i det gröna. I vår bild bjuds det på både korv och vin. Här smusslas det inte. Den bålda damen trivs i det märkliga sällskapet. Ingen tvekan om att det är damen som bestämmer här. Trots de burläska figurerna.

Frukost i röran

Teknik: Akryl
Storlek: 28x40

Frukost i röran - Teknik: Akryl -Storlek: 28x40

Nyanser - Mer på det begreppet var fransmannen Henri Rousseau. Redan som liten pojke var han liderligt konstintresserad. All tid efter skolan ägnades i konstnärskvarteren i Paris. Han tvättade penslar, sprang ärenden och gjorde sig till en allt nyttigare och känd person.  Han målade och kopierade allt. Vid val av yrkesbana ville han bli konstnär Det blev tvärstopp av de borgligt sinnade föräldrarna. Han blev tulltjänstman. All fritid ägnades åt måleri. Han höll kontakt med konsteliten. När dessa bad att han skulle visa sina alster blev de förtjusta och konfunderade. Något liknande hade de aldrig I färgernas värld går vi lätt vilse. Hur många tror sig veta att det är rätt färg? En som vände upp och sett. Henri övertalades att ställa ut och slog igenom och blev en kändis. Han stoppades in i fållan naivister. När man närmare synade måleriet fann man att här fanns flera nya varianter på färgskalor som man inte hade en aning om. Henri hade uppfunnet dem. Nu var han världskändis och konstnär.

Nyanser

Teknik: övrigt
Storlek: 30x41

Nyanser - Teknik: övrigt -Storlek: 30x41

Sparidis - Mycket stort och färgrikt att botanisera för den som gillar att själv komponera vad han vill se. Här finns alla möjligheter för den som vill söka kombinationer. Ett bra sätt att träna den muskel som jämte baksidan på låret är den vi är sämst på att träna. Vilken? Gissa tre gånger.

Sparidis

Teknik: Akryl
Storlek: 25x37

Sparidis - Teknik: Akryl -Storlek: 25x37

Illusion - Det oändliga och gåtfulla Kosmos – vad gör du med oss? Våra illusioner för oss på villovägar. Vart hamnar vi? Kan vi hjälpas? Det är många som famlar efter sin livstråd. Det är bråttom.

Illusion

Teknik: Akryl
Storlek: 25x30

Illusion - Teknik: Akryl -Storlek: 25x30

Blå aorta - Ett gott liv utan vatten är omöjlighet. Inte bara vackert utan livsviktigt för miljön. Precis som människan – utan aortan stannar livet. Tyvärr är man orolig hur det ska gå. Vi är inte försiktiga, vi slösar och allt fler stora orter får varningar – åtgärda slöseriet innan det är för sent. Det är dessutom dyrt att producera vatten. I snitt lär en liter vatten kosta mer än en liter olja för producenten. Ändå betalar vi en bråkdel för en liter vatten mot priset för en liter bensin.  I framtiden kanske vattnet är guld värd. Kampen om tillgången på vatten – en strid på liv och död – har pågått i alla tider. I Sverige lovade man redan under 90-talet att en svensk aldrig behövde oroa sig för brist på vatten. Det anordnades tävlingar mellan kommunerna om vilka som hade bäst tillgång och bästa kvalitéerna. En dröm som nu har slocknat för gott.

Blå aorta

Teknik: Akryl
Storlek: 37x28

Blå aorta - Teknik: Akryl -Storlek: 37x28

Sublim röra - I rätt stämning och utrustad med mängder av färg kan tillvaron kännas sfärisk när man glider ut i en sinnesstämning vara mål är ett intet av möjligheter som inte kan behärskas. Vad kan det bli? Ingen vet förrän ”livet” återvänder. Det kan vara lycka och det kan vara sorg. I viss mån kan priset på färgburkarna vara avgörande. Här har det inte knusslats. Denna vy av vardagens mödor kan tydas vara lite kufisk och svår att hantera. Men det är ju så det är med livet. Glädjande är att alla har sin syn på saken. Att man sedan kan bli så oense att det leder till världskrig ligger i människans natur. Det kan vi inte rå för. En miss av evolutionen när vi kröp ur vattnet måhända. Kanske var det så enkelt att vi slog skallen i en sten vid strandkanten.

Sublim röra

Teknik: Akryl
Storlek: 34x46

Sublim röra - Teknik: Akryl -Storlek: 34x46

Panorama - Rogivande och lite orientaliskt. Färgerna torde ha en lugnande inverkan efter en dags slit. Eller varför inte samla familjen eller några vänner och diskutera vad ni finner. En tavla kan mycket väl vara något mer än en färgfläck på väggen.

Panorama

Teknik: Akryl
Storlek: 76x33

Panorama - Teknik: Akryl -Storlek: 76x33

Damens hundar - En idyll som väcker känslor. Den fina damen med sina sannolikt mycket dyra och välskötta hundar får under en paus stifta bekantskap livets avigsida. Hon ser inte med avsky, bara med förundran och lite ömkan. Kan jag göra något för den stackaren? Kanske gå och köpa honom en ny pava? Kanske fråga om han behöver hjälp. Han bo kanske i närheten. Bjuda på taxi? Det gnager, moderskänslorna svallar. Hon ser sig om i ögonvrån - nej ingen förefaller vara intresserad. Hon lyssnar och hör nu att mannen som har vaknat till nynnar en sång. Han verkar ha en bra röst. Hon spänner sig och skärper hörseln. Bara det inte är något fult han sjunger. Ja, nu hör hon tydligt att han sjunger ” Jag är en gäst och främling som mina fäder här mitt hem är ej på jorden nej, ovan skyn det är Hon samlar ihop hundarna raskt, reser sig och går snabbt därifrån. Jasså, han var en invandrare.

Damens hundar

Teknik: Akryl
Storlek: 30x44

Damens hundar - Teknik: Akryl -Storlek: 30x44

Drömfabrik - Den lille konstnären hade inte lyckats. Han gav inte upp. Hans kollegor blev allt fetare och själv fick han ta två steg innan byxorna rörde sig. Jo, ödet ville och en dag knackade det på dörren.. Där stod hans lyckost. Grosshandlare Petrus Holpe log och vid hans sida fanns hans anmärkningsvärt stora och feta hustru. Måla henne sa Holpe. Konstnären var lycklig och grep sig an verket med stor energi.  Tiden gick och hade aldrig känt sig så lycklig och stark. Han var som i ett rus. Han målade som en besatt och en dag vaknade han upp när Holpe stod i dörren och frågade om inte tavlan snart är färdig. Det var den. På den färdiga duken såg man en mycket smal och skön dam. Jösses, sa Holpe – du är ju ett geni. Med var är mig fru sa Holpe och såg sig om. Hon är ju där på staffliet sa konstnären. Då såg Holpe var som skett. Hans fru var borta och den magre konstnären var stor och fet och i allt påminde om den försvunna frun. Den i vanliga fall hypersnåle Holpe ersatte konstnären dubbelt upp.

Drömfabrik

Teknik: Akryl
Storlek: 25x40

Drömfabrik - Teknik: Akryl -Storlek: 25x40

Herre på besök - Damen har gjort sig extra vacker. Hon väntar besök. Är förväntansfull. Det är en stilig man. Artig och belevad. Utanför entrén väntar mannen. Han kysser på hand. Hon ryser av välbehag. Det vackra vädret förgyller. De går sakta gatan fram. De ler lyckligt mot varandra. De är förväntansfulla. Nu är de framme. Mannen böjer sig något framåt och viskar i hennes öra: - Vill du ha gurksallad på moset?

Herre på besök

Teknik: Akryl
Storlek: 30x25

Herre på besök - Teknik: Akryl -Storlek: 30x25

Arkitekt AB - Sköna raka streck. De produceras mestadels via datorer. Inte detta sköna verk. Det är handens och ögats konst när det är som bäst. Se medeltidens fantastiska byggherrar. Oöverträffade i sin skönhet. De två världskrigen – främst det senaste - har raserat många som vi aldrig får se återställda. Många byggdes upp igen. Eremitaget och Vinterpalatset i Sankt Petersburg är ett under. Länge och mödosamt letade man efter sådant som gick att återanvända. Till slut stod byggnaden där i all sin prakt. Liknande bragder finns det gott om världen över.

Arkitekt AB

Teknik: Akryl
Storlek: 17x29

Arkitekt AB - Teknik: Akryl -Storlek: 17x29

Morgana - Färg i många nyanser kan man väl inte få nog av. Färger som dansar en gåtfull dans, förda av ögonens trådar in i det fack i hjärnan där de omformas till bilder. När det unika verket är utfört levereras bilden till beställaren som i sin tur genom egna upplevelser och kunskaper formar den slutliga produkten. Det du nu tog emot för en evighets sekund är en gåva du aldrig glömmer.

Morgana

Teknik: Akryl
Storlek: 25x32

Morgana - Teknik: Akryl -Storlek: 25x32

Fatima - Ett vackert namn som används i många sammanhang. Men hennes gåtfulla och vackra utseende är också en symbol är större delen av jordens befolkning.

Fatima

Teknik: Akryl
Storlek: 25x32

Fatima - Teknik: Akryl -Storlek: 25x32

Kvinnan är allt - Här finns en mängd ögongodis. Det är bara att ta för sig. Kanske kan det vara ett inlägg i den debatt som länge behandlat kvinnans belägenhet i förhållandet till män som inte kan hålla fingrarna borta. Damen på bilden lär dock ingen ge sig på. De flesta som försökt har verkligen råkat illa ut. Dessutom är ju polis behjälplig. Här flödar satiren med fruktansvärd kraft.

Kvinnan är allt

Teknik: Akryl
Storlek: 28x40

Kvinnan är allt - Teknik: Akryl -Storlek: 28x40

Världens öga - Världen över pågår en tävlan om att vara störst och bäst . Så också i Sverige. Städerna förtätas och grönytorna glöms bort i hastigheten. Tveklöst är att merparten av de pengar som läggs på tävlingen att vara ”störst och bäst” kommer från det som enligt edikt är samhällets viktigaste uppgift – nämligen vård och omsorg.

Världens öga

Teknik: Akryl
Storlek: 55x40

Världens öga - Teknik: Akryl -Storlek: 55x40

Katedralen - Andra världskrigets första bomb över Tyskland lär ha släppts över en liten stad i söder om Hamburg. Allt raserades. Av den medeltida klosterkyrkan fanns bara en liten bit av tornmuren kvar. I dess skydd sågs en rosenbuske som mirakulöst klarat sig. Under åren staden återuppbyggdes vårdades busken ömt. Tornmuren och dess skyddsling är i dag stadens största attraktion. Tron och allmänhetens uppoffringar kan försätta berg sägs det. När man missat några detaljer i en av fasaderna – några småsaker – rev man och byggde om så det skulle stämma.

Katedralen

Teknik: Akryl
Storlek: 22x95

Katedralen - Teknik: Akryl -Storlek: 22x95

Ont i foten - Ja, det är mödosamt ibland. Tur att det finns gå stavar. Alltid en hjälp i nöden. Man ser många som stapplar fram och som borde fatta beslut om inköp av detta praktiska hjälpmedel. Det är ju dessutom ett utmärkt försvarsvapen. Helst om man dessutom har bagage om foten.

Ont i foten

Teknik: Akryl
Storlek: 29x39

Ont i foten - Teknik: Akryl -Storlek: 29x39

Glada fåglar - Visst klarar sig småfåglarna bra. Mat finns. Det gäller att inte själva bli uppätna av de större. Men nog blir de glada om en snäll dam bjuder på lite godis. Det hörs på kvittret som stiger till en lovsång. Då kan man också höra ett skrockande från en buske i närheten. Ingen fara. Det är en fågelskådare som gillar läget.

Glada fåglar

Teknik: Akryl
Storlek: 17x22

Glada fåglar - Teknik: Akryl -Storlek: 17x22

Framsidan - Allt har en fram och baksida. Om man vänder på den här sidan får man en fullmatad färgexplosion som kan plats i vilken miljö som helst. Det är bara att välja efter smak. Det kan bli svårt. Smaken är ju som baken delad.

Framsidan

Teknik: Akryl
Storlek: 70x50

Framsidan - Teknik: Akryl -Storlek: 70x50

Baksidan - Allt har en fram och baksida. Om man vänder på den här sidan får man en fullmatad färgexplosion som kan plats i vilken miljö som helst. Det är bara att välja efter smak. Det kan bli svårt. Smaken är ju som baken delad.

Baksidan

Teknik: Akryl
Storlek: 50x70

Baksidan - Teknik: Akryl -Storlek: 50x70

Våta gubbar - I många år träffades gubbarna i bastun. Snacket gick. Roligt hade de. Och vilka i historier? Sanningshalten var det väl si och så med. Men i stort höll det sig om gemensamma upplevelser så många barn- och ungdoms minnen ventilerades. Gubbarna i bastun tar aldrig slut. Det kommer alltid nya.

Våta gubbar

Teknik: Akryl
Storlek: 38x26

Våta gubbar - Teknik: Akryl -Storlek: 38x26

I gång - Det är inte lätt at vara gammal. Kanske med några åkommor som hindrar rörelserna. Den här gubben väntar inte på hemhjälpen som blivit försenad. En god man (även kvinnan givetvis) klarar sig alltid själv, ty det finns alltid en gnista kvar att ta till.

I gång

Teknik: Akryl
Storlek: 26x18

I gång - Teknik: Akryl -Storlek: 26x18

Vision - Det finns mycket som produceras med datorns hjälp. Inget fel i det. Men det som gjorts med hand och öga ju ett hantverk. Skilja på de båda de båda metoderna är svårt. Säkrast är en markering. Det alster som ni ser här är ett hantverk. Garanterat. Liksom allt annat som finns att beskåda i detta galleri.

Vision

Teknik: Akryl
Storlek: 42x28

Vision - Teknik: Akryl -Storlek: 42x28

Arkitektens dröm - Arkitektens roll har alltmer förknippats med konstnärens. De stora världskända arkitekterna får fria händer. Det blir drömmar av utsvävningar. I Sverige är de hårt hållna. Det blir mest raka streck. Låda på låda. Städerna förfulas. Alla klagar. Pengarna styr. Hemma i lyan finns idéer, sköna ting som få förverkar. Förhoppningen är att de gamla vackra husen får vara kvar.

Arkitektens dröm

Teknik: Akryl
Storlek: 33x28

Arkitektens dröm - Teknik: Akryl -Storlek: 33x28

Det kliar - Där sitter han i bastun – gubben. Njuter inte av värmen synes det. Det kliar mellan tårna. Han har väl som många brukar – slarvat med renhållningen. Man ska ju vara extra noga när det gäller borstningen mellan tårna. Ja, inte bara där. Sitta direkt på laven ska undvikas. En handduk är nödvändig. Det klagas i Sverige över den dåliga bastuhygienen. Finnarna är mycket bättre. Bästa bastubaden finns i Turkiet. Rena saligheten. Här blir du omhändertagen som ett litet barn. Det liknar mer en ritual än ett bastubad. Efteråt svävar man fram som en ny människa. Kopior på turkarnas bastubad finns världen över och i många fall godtagbara.

Det kliar

Teknik: Akryl
Storlek: 17x24

Det kliar - Teknik: Akryl -Storlek: 17x24

På stranden - En vacker flicka i motljus vid stranden. En skönhet som tävlar med naturen om uppmärksamhet. Vad kan man mer begära?

På stranden

Teknik: Akryl
Storlek: 17x22

På stranden - Teknik: Akryl -Storlek: 17x22

Dali på hemväg - Salvador Dali var alltid på väg ut. Han erövrade världen. Alltid diskuterad. Det fanns bara en Salvador. Till slut var han på hemväg dit han började. Slut som konstnär. Ändå producerades nya fräscha alster. Det sägs att några unga konstnärer som kunde Dali låg bakom för att krama ut så mycket som möjligt av hans namn. Själv var han ovetande.

Dali på hemväg

Teknik: Akryl
Storlek: 44x35

Dali på hemväg - Teknik: Akryl -Storlek: 44x35

Kungligt - Det är få som kan kalla sig hovmålare. Det krävs stor teknisk förmåga. Om det gäller en person vars eftermäle ska visas offentligt får man passa sig. Bäst är det förstås om konstnären får ta ut svängarna och därmed får fram objektets innersta kvalifikationer. Man kan förstås göra som Diego Velazques – en av världens främsta och hovmålare vid spanska hovet – lägga in ett nästan osynlig självporträtt i jättetavlan där han visade vad han tyckte om sällskapet. Illa minst sagt.

Kungligt

Teknik: Akryl
Storlek: 19x25

Kungligt - Teknik: Akryl -Storlek: 19x25

Svart paus - Är man glad i mat och äter sig bred om bringan stupar man gärna på rygg för en matsmältningsprocess som oftast resulterar i en lång och skön lur. Ofta är personen ifråga hörbar långa vägar och gör ett störande moment. Icke sällan presteras ihållande från halsen kommande kaskader som blandas med högljudda stönande från drömbilder. Inte nog med det. Mannans undersida bidrar såväl med brakande ljud samt illaluktande odörer som inte kan beskrivas.

Svart paus

Teknik: Akryl
Storlek: 31x23

Svart paus - Teknik: Akryl -Storlek: 31x23

Sprektrum - Hur grunden till detta verk kom till är ett mysterium. Att en kemisk process är inblandad är mycket troligt. I övrigt är det som alltid med konst ett rent hantverk.

Sprektrum

Teknik: Akryl
Storlek: 21x37

Sprektrum - Teknik: Akryl -Storlek: 21x37

Sparidis - Hur grunden till detta verk kom till är ett mysterium. Att en kemisk process är inblandad är mycket troligt. I övrigt är det som alltid med konst ett rent hantverk.

Sparidis

Teknik: Akryl
Storlek: 21x37

Sparidis - Teknik: Akryl -Storlek: 21x37

Frihetsdröm - I den vinande ökensanden vandrar kvinnan och hennes barn. Mot vad? Ja, det vet de inte. Kanske finns det hjälp någonstans.

Frihetsdröm

Teknik: Akryl
Storlek: 20x28

Frihetsdröm - Teknik: Akryl -Storlek: 20x28

Hugskott - Det fanns gott om udda figurer förr. Mestadels var de oförargliga. Barnen gjorde spe och föräldrarna sa Ajabaja. ”Offren” tyckte det var roligt och sa att låt barnen roa sig. En udda figur var ”byfånen” som Martin Ljung gestaltade på scen. Han var utsedd av kommen påstod Ljung och ingen ojade sig. Skulle det gå i dag? Man kan annars med till buds stående medel skapat ett eget samhälle. Som det här? En föregångare som skapade udda figurer och samhällen var dansken Storm Petersen - StormP. Han blev också världsberömd på gebitet. Han var sällsynt lämplig för uppdraget som son till en slaktare.

Hugskott

Teknik: Akryl
Storlek: 45x29

Hugskott - Teknik: Akryl -Storlek: 45x29

Damen med ros - Överallt ser man balkonger prunkande av sällsamma och kända arrangemang. Frågan är om inte vården av blommorna är ett av viktigaste göromålen. Såväl sommar som vinter, mest det förra med tanke på klimatet. De som har inhägnade balkoner gör det bästa av situationen till glädje för de förbipasserande som kan se in. Sålunda är det en fröjd även för den som inte har en skyddad balkong.

Damen med ros

Teknik: Akryl
Storlek: 26x31

Damen med ros - Teknik: Akryl -Storlek: 26x31

Heden blomstrar - När naturen släpper alla hämningar och låter alla krafter i de milsvida hedarna lossna är det en färgprakt utan like. Att då stilla vandra på heden är ett själens reningsbad.

Heden blomstrar

Teknik: Akryl
Storlek: 43x40

Heden blomstrar - Teknik: Akryl -Storlek: 43x40

Älg i morgonsol - En ståtlig älg stiger ur badet. En solig härlig morgon. En vacker vy. Vad kan han tänka sig denna dag? Ett skrovmål i den härliga omgivningen. Därefter en lite runda i trakterna. Visst hade han känt en vittring av en älgdam som inte såg så illa ut. Ingen brådska. Har dagen på sig. Lufsar sakta ned mot hagen där bonden har sina kreatur. Han brukar stå här och betrakta korna och hästarna. Vilken märklig tillvaro tänker han. Han skulle aldrig stå ut. Frihet är bäst.

Älg i morgonsol

Teknik: Akryl
Storlek: 25x21

Älg i morgonsol - Teknik: Akryl -Storlek: 25x21